vineri, 4 septembrie 2009

Universul relatiilor

Iubirea vine la pachet cu increderea si frumusetea sufletului. Sunt ca niste tripleti.... nu s-au gandit sa fie impreuna, dar sunt... Toate la pret de unul. Daca pierzi una, toate se darama. Fara incredere nu poti sa iubesti, iar frumusetea sufletului ii da culoarea. Una fara alta nu ar exista... aceeasi idee ca intr-un cuplu. Unu fara altu nu exista.

Privesc in jur si vad multe relatii false. Sunt acele relatii care copiaza iubirea. Sunt frumoase in exterior, dar mancate de viermi in interior. Am invatat ca primul vierme al relatiilor e gelozia, iar cu ea dispare si increderea. Relatia nu devine falsa doar pentru a demonstra ceva celor din jur, cuplul imita pentru a se simti intreg, desi e sfarmat in mii si mii de bucatele. Cu gelozia vine si dezamagirea si asa marul se umple de viermi.

In viata nu exista doar relatii false. Nu traiesti doar in minciuna. Mai exista si relatiile secrete, care te umplu de fericire, chiar daca nu poti arata. E vorba de acele relatii, in care doar un zambet de al lui te umple de fericire, iar doar o privire te face fericita. E genul de relatie, in care nu ai nevoie de prea mult pentru a intelege... ii asculti tacerea, ii iubesti privirea, fara vorbe sau greseli, fara gelozie si dezamagire.

Doar la el te gandesti si crezi ca ai putea avea o relatie perfecta cu el. Doar ca realizezi ca ai o imaginatie bogata, pentru ca tu nu il poti cunoaste asa de bine. Si aici apare teama... Teama ca nu e asa cum tu ti l-ai imaginat. Teama ca relatia poate deveni una falsa, daca nu poti sa comunici. Teama de dezamagire. E relatia cea mai frumoasa, doar pentru faptul ca tu il desenezi dupa placerile si dorintele tale.

Relatia perfecta e greu de gasit, dar dureaza cel mai mult. Ii spun perfecta pentru ca e singura care conteaza cu adevarat. Relatia perfecta nu se leaga de minciuni, dezamagiri, lacrimi sau imaginatie. E singura adevarata, palpabila si produce cele mai frumoase amintiri. Dupa ea conturezi relatia secreta. Relatia perfecta nu o gasesti la piata sau la coltul blocului... e ascunsa bine. Dar pentru a o gasi, trebuie sa o cauti. Iubirea perfecta nu incepe cu frumusetea fizica a unui personaj ca in relatia secreta sau cu imaginea din fata a unu cuplu din relatia falsa. Relatia perfecta inseamna tot ce poti, vrei si inveti sa oferi.

Nimeni nu s-a nascut invatat. Nimeni nu a stiut sa se comporte in relatia perfecta. Dar toate se invata, se iarta, se iubesc si se daruiesc. Relatia perfecta nu apare ca oricare relatie: "s-au vazut, s-au placut... ". Nu... relatia perfecta incepe cu incredere, cu simpatie, cu atingerile calde ale vietii, cu o prietenie simpla. Dupa incredere apare frumusetea sufletului si sentimentele. Totul vine singur, fara sa fortezi sau sa iti doresti.

Desi totul incepe lenes, relatia devine cea mai plina de sentimente, explozii si e... perfecta. Nu iubesti pentru ca vrei, ci pentru ca poti. Iubirea perfecta fara impuritati in care fractiunea de secunda nu exista, in care totul e fara epilari sau vopsea, in care armonia se asterne. Iubirea perfecta poate fi mereu langa tine, dar nu poti vedea pentru ca esti prins in celelalte tipuri de relatie. Relatia perfecta poate fi atunci cand nimeni nu are incredere in voi doi. Daca voi o aveti lumea nu exista. Tu esti pentru el... el pentru tine. Si atat. E perfect... atat e perfect. Nimeni nu mai e cu voi doi pe lume...
Iubirea perfecta nu o poti uita niciodata...

Iubirea poate sa apara inainte sau dupa ce recunosti ca iubesti o floare, un animal, prietena cea mai buna, mama, tata, locul in care te-ai nascut si te-ai maturizat. Iubirea nu tine cont de nimeni si nimic, caci ea ea mai presus de tot si toate.

Iubesti... Traiesti... Simti... Visezi.
E viata adevarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Love, Love, Love.