vineri, 25 septembrie 2009

A fi sau a nu fi

In ultimele zile, am incercat sa fac un sondaj de opinie. Unul mai ascuns, ce-i drept, pentru ca personajele sa nu-si schimbe gandurile sau ideile. Subiectul pe care am vrut sa-l descos a fost: "Baiatul perfect".

Acum cand scriu ma gandesc sa aleg intre baiat si barbat. Suntem inca adolescenti. Suntem la marginea dintre cele doua, dar nu pot alege barbat. Daca m-ai intreba de ce ti-as raspunde prin o suta de motive. Dar unul e cel mai important: nu sunt inca atat de maturi, incat sa-si ia viata in mainile sale. La varsta noastra, mintea lor zburda catre placerea nedobandita. Si asta ii face inca baieti.

Revenind la "Baiatul perfect", am realizat ca fetele au cam aceleasi ganduri despre acest subiect. Dar totusi le pot imparti in doua grupuri: cele cu baietii bruneti si ochii verzi/ albastrii si cele cu baietii cu parul blond si ochii verzi/ albastrii. Pe langa cele doua categori, mai sunt si mici detalii, care le diferentiaza pe fete: corp lucrat vs burta, ochelari sau nu, zambet pefect si baiat ingrijit. La capitolul personalitate, de aproape 2 ani aud aceeasi fraza: "..simt al umorului, bine crescut si sa se comporte frumos cu mine".

Mi-am amintit si de: What A Girl Wants, dar se pare ca la varsta noastra fetele nu vor chiar atat de multe. Uneori mai exista si extra-optiunea: masina si bani, dar nu vreau sa fiu rea pentru ca cele care au fost "supuse" sondajului nu au pronuntat niciodata mini-enumeratia.

Nu stiu de ce, dar am remarcat ca de cele mai multe ori lipsa de modestie si aroganta unui baiat ne place si/sau ne atrage. Dar naturaletea si spiritul lui de a comunica unde s-au dus? S-au pierdut in istorie?... sau pur si simplu nu mai e la moda(fashion).

Mi-a placut mereu sa cred ca toate expresiile fetelor despre baieti sunt doar momente ale varstei. Si cum cuvantul "Bun" e pe buzele tuturor ...: Ce inseamna a fi un Baiat Bun?

Sa incep cu faptul ca o aud si da, o folosesc frecvent, dar daca as da definitia unui baiat de acest tip m-as lega strict de infatisare. De ce? Pentru ca este genul de atribuire pe careo spunem celor ce nu ii cunoastem, doar ii observam si ii analizam.In concluzie a fi bun se leaga strict de infatisare, mers sau mai bine spus, defilatul prin fata fetelor.

Cum vad eu un baiat bun? Nu pot sa-l descriu. Nu stiu pe cineva care sa-mi placa, sa fie fara defect, care sa-l pot da ca model. Nu stiu nici macar daca exista. Stiu sigur ca nu m-au interesat niciodata culoarea parului sau ochii, nasul sau buzele, urechiile sau dintii. Daca toate se aranjeaza potrivit si la gat nu poarta lesa cainelui il cataloghez un "baiat bun". Dar mai spun des ca pentru mine bun nu e niciodata egal cu perfect.

Baiatul pefect nu are nici cea mai mica legatura cu frumusetea exterioara. De cele mai multe ori vine ca un bonus. Pentru acest tip de baiat frumusetea vine din starea de bine, zambetul si gandurile, pe care le exprima fara a se balbai, strica cuvintele, si a nu folosi cuvantul "nana",dar si a nu fuma ca un nebun. Un baiat perfect nu pune "parola" pe masa pentru a atrage fetele si nu te prezinta prietenilor ca fiind o amica. Frumusetea de a iubi un Baiat Perfect vine din sinceritatea si relaxarea cu care iti vorbeste despre lucrurile pe care tu nu le cunosti. E genul de baiat de la care ai ce invata. Fara ca el sa se umfle in penele imaginare.

Stiu... e din ce in ce mai greu sa gasesti un baiat perfect. Majoritatea sunt ascunsi bine in grupuri de baiati buni, undeva intr-un colt,iar ceilalti sunt acaparati de fete. Baiatul perfect stie sa tina si isi doreste o relatie de lunga durata, dar ii e greu sa gaseasca o fata care nu se ascunde dupa fondul de ten. Baiatul perfect apreciaza frumusetea naturala, dar si naturaletea ce iese prin toti porii atunci cand esti indragostita.

Dar acum... Noi, fetele, ce ne dorim? Un Baiat Perfect sau ramanem tot la Baietii Buni?

... pentru fete:
"Sunt o mitraliera mare,
Nu pistol ca Gina
."
si bineinteles... stiu ca ne "place viata cand se zgaltaie masina"
si niciodata sa "nu se termina benzina".
(din cate imi amintesc e Alex- "Secret discret")


P.S.: Multumiri lui A si D pentru ca am auzit acesta melodie de un milion de ori in ultimele zile.

2 comentarii:

Love, Love, Love.