sâmbătă, 19 septembrie 2009

Relatia mea cu fotografia

“Fotografia este un secret despre secret. Cu cat iti spune mai mult, cu atat vei intelege mai putin ” Diane Arbust

Fotografia, cu trecerea anilor a devenit o meserie, dar totul a inceput de la o pasiune. Pasiunea pentru frumusete si emotie se etaleaza in majoritatea fotografiilor din jurul nostru. O fotografie, care stie sa impresioneze, este facuta doar din pasiune si emotie pentru realitatea captata.

Desi meseria de fotograf este una bine platita, acestia nu uita sa atribuie fotografiei sentimente, trairi, emotii personale. O fotografie are intotdeauna o bucatica din personalitatea creatorului, asternuta ca semnatura.

Zi de zi, in jurul meu observ miile de bannere ce atarna grandioas peste un hotel sau bloc, reclamele din reviste imi zambesc incercand sa promoveze. Agentiile de turism umplu orasul cu imagini din alte tari pentru a ne alege planurile de vacanta. In saloanele de coafura ne sunt prezentate fete pentru a ne decide, la intrarea in magazine sunt reclame mari cu un produs si o persoana publica ne indeamna sa cumparam. In mai putin cuvinte fotografia din industria comertului promoveaza diferite lucruri prin tehnica de ” a atrage privirea.”.

Fotografia este fololsita si la concursurile de miss. Pentru a nu se isca conflicte,fetele sunt prezentate juriului inaintea concursului doar prin fotografie. Gasim cereri ale angajatorilor de a gasi in C.V. o fotografie de tip portret. De multe ori instructiunile de ansamblare a unui lucru sunt prin fotografi. In calendare apar diverse cadre pentru a infrumuseta. Pe internet producatorii vand produsele doar prin imagine si text.

In viata mea fotografia este doar o pasiune. Fotografiile mele sunt peisaje descrise in culori, anotimpuri pierdute, personaje in decor, frumusetea singuratatii si inaltimile muntilor.

Fotografia face cat o mie de cuvinte. Nu poti povesti frumusetea unui peisaj, pentru ca sunt prea putine cuvinte. Nu poti descrie zambetul unui copil fericit, culoarea florilor, albastrul cerului sau puritatea apei. Nu poti simti personalitatea fotografului mai bine decat prin pasiunea sa.

O fotografie poate ajunge un mit, pentru ca frumusetea ei e unica si poate indescifrabila. Poate fi simpla doar atunci cand cei ce o admira nu pot simti nimic. Nu poate fi considerata o fotografie proasta, doar una cu o alta viziune. Fotografie este un lant de sentimente, emotii, frumusete si este caracteristica fotografului.

Life is like a good black and white photograph, there’s black, there’s white, and lots of shades in between. - Karl Heiner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Love, Love, Love.